Zľava 20% na všetky produkty BeaverCraft po zadaní kódu v košíku BEAVER20

Morakniv Rombo BlackBlade (S) Ash Wood 14086

Kód: 14086
Neohodnotené
Značka: MORAKNIV
€214 / ks
1 - 4 týždne

Outdoorový kuchársky nôž z kolekcie Ash Wood Outdoor Collection švédskej firmy Morakniv

Detailné informácie

Podrobný popis

Ručne vyrábaný fulltangový nôž s optimalizovaným na vonkajšie varenie. Ergonomická rukoväť zhotovená zo starostlivo vybraného svetlého jaseňového dreva z európskeho certifikovaného materiálu FSC® lesov spolu s čiernou čepeľou s hrúbkou 2,5 mm vyrobenou z recyklovanej švédskej nerezovej ocele je nôž skvelým pomocníkom na prípravu a krájanie potravín, umožňujúci zlepšenie Vašich príprava Vášho ďalšieho jedla bude zážitkom.

Morakniv hrdo predstavuje najväčšiu kolekciu outdoorových nožov za posledné desaťročie. S novými nožmi sa pozrieme o niekoľko storočí späť v čase a zistíme, že príbeh firmy Morakniv začína dávno predtým, než naša spoločnosť prvýkrát uzrela svetlo sveta.

Ergonomická rukoväť z unikátneho dreva a tvar čepele s hrúbkou 2,5 mm, sú navrhnuté tak aby Vám umožnili ľahko vykonávať všetky operácie, ktoré pri kuchynskom špeciáli očakávate, ako sú porciovanie, krájanie, sekanie alebo lúpanie. Kožené puzdro z rastlinne činenej kože má pútko na opasok a chráni ostré ostrie pred stupením.

Príbeh Romba:

Rombo-Anders Eriksson Ström bol súčasníkom prvých výrobcov nožov z Mory a od dôveryhodného obuvníka v regióne sa dostal na výrobu odolných puzdier na nože zo sopečného vlákna. Cesta k úspechu však bola dlhšia, než si Rombo-Anders dokázal predstaviť, keď sa spočiatku stretol so skepticizmom výrobcov. Až keď preukázal výhodnú ekonomickú stránku nového materiálu, pošvy na nože sa skutočne ujali. „Keď sa hovorí o nožoch z Mory, treba spomenúť zručného remeselníka Rombo-Andersa Erikssona a jeho inovatívnu myseľ. Bolo to počas obedňajšej prestávky na konci 19. storočia, kedy si všimol novú škatuľku svojho syna Carla vyrobenú z vulkanizovaného vlákna. Okamžite v nej uvidel potenciál, vyrezal kus a premenil ju na puzdro na nôž. Či niekedy nahradil synovu krabičku, nie je dodnes jasné, ale jeho životné dielo a odkaz žijú navždy."

Čo je to certifikácia FSC®? FSC® znamená Forest Stewardship Council - po slovensky "Rada pre správu lesa". Táto nezisková organizácia podporuje ekologicky šetrné, sociálne prospešné a ekonomicky životaschopné obhospodarovanie lesov. Cieľom je chrániť lesy na Zemi a minimalizovať nelegálnu ťažbu dreva. Pokiaľ vidíme na výrobku logo FSC®, môžeme si byť istí, že svojim nákupom podporujete šetrné lesné hospodárenie k prírode. Stále viac výrobkov obsahuje logo FSC®, pretože ľuďom stále viac záleží na ekológii.

 

Dodatočné parametre

Kategória: NOŽE S PEVNOU ČEPEĹOU
Celková dĺžka: 20 cm
Dĺžka čepele: 11,9 cm
Hrúbka čepele: 2,5 mm
Dĺžka rukoväte: 8,1 cm
Materiál čepele: Recyklovaná švédská nerezová oceľ
Materiál rukoväte: Javorové drevo
Povrchová úprava čepele: Satin + Black
Hmotnosť bez puzdra: 195 g
Hmotnosť s puzdrom: 317 g
Puzdro: Kožené
Dizajnér: Lok-Anders Mattsso
Krajina pôvodu: Švedsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Morakniv je spoločnosť s tradíciou, ktorá hľadí aj do budúcnosti. Všetky ich produkty sú vyrábané vo Švédsku, čo dokazuje švédsku tradíciu vysokokvalitného domáceho remeselného spracovania nožov. V roku 2005 sa Frosts Knivfabrik a KJ Eriksson z Mora spojili a vytvorili Morakniv.