Morakniv Finn BlackBlade (S) Ash Wood 14083

Kód: 14083
Neohodnotené
Značka: MORAKNIV
€169 / ks
1 - 4 týždne

Nôž do divočiny s plnou špičkou Morakniv Finn

Detailné informácie

Podrobný popis

Ručne vyrobený nôž Finn s konštrukciou full táng je navrhnutý tak, aby vyhovoval všetkým bežným potrebám počas vašich turistických aktivít. Či už idete pešo do kopca, schádzate rieku na kajaku alebo sedíte pri táboráku s priateľmi, Finn vás bude nasledovať, kamkoľvek pôjdete - vždy pripravený poslúžiť a byť okamžite po ruke. S týmto nožom si vytvoríte spomienky, ktoré vám zostanú po celý život. Jedinečná ergonomicky tvarovaná rukoväť zo starostlivo vybraného svetlého jaseňového dreva z európskych lesov certifikovaných FSC® disponuje záštitou na ochranu prstov. 2 mm hrubá černená čepeľ vyrobená z recyklovanej švédskej nerezovej ocele poskytuje pevnosť a stabilitu pri akomkoľvek reze. Čierna PC-povlak vytvára vyvážený kontrast medzi jasným jaseňovým drevom a lesklou hranou čepele. Puzdro z čiernej kože robené zeleninou chráni ostrie pred stupením a vás pred možným poranením. Puzdro je vybavené pevným pútkom na opasok. Finn je kompatibilný s odnímateľným závesným pútkom na opasok Morakniv Dangler 10 umožňujúcim rýchle pripevnenie a ľahké sňatie celého kompletu noža v puzdre z opasku a predĺženie vzdialenosti medzi puzdrom noža a opaskom.

Morakniv hrdo predstavuje najväčšiu kolekciu outdoorových nožov za posledné desaťročie. S novými nožmi sa pozrieme o niekoľko storočí späť v čase a zistíme, že príbeh firmy Morakniv začína dávno predtým, než spoločnosť prvýkrát uzrela svetlo sveta.

Príbeh FINA

Prvú uznávanú továreň na výrobu nožov založil v roku 1870 inovátor Finn-Anders Andersson, ktorý v tom čase pracoval v spoločnosti Mora Mekaniska Fabriks AB vyrábajúcej šijacie stroje. Úspech továrne Täljknivsfabrik patriacej spoločnosti FA Andersson netrval dlho, továreň na šijacie stroje bola o niekoľko rokov neskôr uzavretá kvôli obrovskej konkurencii zo zahraničia. „Finn-Anders Andersson sa narodil v roku 1848 v rodine hodinára a mal prirodzený talent pre inžinierstvo. Už vo svojich dvadsiatich rokoch prišiel na to, ako v otcovej dielni vyrábať nože, ale musel nosiť polotovary nožov do sedem kilometrov vzdialenej brusiarne. že sa ho raz spýtali, či už nie je čas zaobstarať si bicykel. So zábleskom v oku odpovedal, že to by asi tiež neuniesol."

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: NOŽE S PEVNOU ČEPEĹOU
Celková dĺžka: 18,9 cm
Dĺžka čepele: 8,7 cm
Hrúbka čepele: 2 mm
Dĺžka rukoväte: 10,2 cm
Materiál čepele: Recyklovaná švédská nerezová oceľ
Materiál rukoväte: Javorové drevo
Povrchová úprava čepele: Satin + Black
Hmotnosť bez puzdra: 124 g
Hmotnosť s puzdrom: 224 g
Puzdro: Kožené
Dizajnér: Lok-Anders Mattsso
Krajina pôvodu: Švedsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Morakniv je spoločnosť s tradíciou, ktorá hľadí aj do budúcnosti. Všetky ich produkty sú vyrábané vo Švédsku, čo dokazuje švédsku tradíciu vysokokvalitného domáceho remeselného spracovania nožov. V roku 2005 sa Frosts Knivfabrik a KJ Eriksson z Mora spojili a vytvorili Morakniv.