Morakniv Lok BlackBlade (S) Ash Wood 14085

Kód: 14085
Neohodnotené
Značka: MORAKNIV
€239 / ks
1 - 4 týždne

Nôž do divočiny s plnou špičkou Morakniv Lok

Detailné informácie

Podrobný popis

Morakniv Lok BlackBlade™ (S) Ash Wood 14085 Ručne vyrábaný, robustný nôž do divočiny s plnou špičkou vyrobený na expedície do divočiny. Kombinácia full-tangového noža plnohodnotnej rukoväte zhotovenej zo starostlivo vybraného svetlého jaseňového dreva z európskeho certifikovaného materiálu FSC® lesov spolu s čiernou čepeľou s hrúbkou 3,2 mm vyrobenou z recyklovanej švédskej nerezovej ocele je nôž pripravený riešiť aj tie najťažšie úlohy. Chrbát čepele je tiež kompatibilný s podpaľovačom, čo znamená, že máte vždy po ruke nástroj na rozloženie ohňa.

Morakniv hrdo predstavuje najväčšiu kolekciu outdoorových nožov za posledné desaťročie. S novými nožmi sa pozrieme o niekoľko storočí späť v čase a zistíme, že príbeh firmy Morakniv začína dávno predtým, než spoločnosť prvýkrát uzrela svetlo sveta.

Pevná rukoväť z unikátneho jaseňového dreva má záštitu na prsty, funkčnú pätku rukoväte a čiernu čepeľ noža s hrúbkou 3,2 mm vyrobenú z materiálu z recyklovanej nerezovej švédskej ocele, ktorá spolu s priestorovo navrhnutým zakrivením čepele zaisťuje pevnosť aj stabilitu v každom okamihu. Nôž bol vyvinutý pre náročné výzvy a má príkladnú odolnosť proti poškodeniu. Vlastnosti pre tých, ktorí potrebujú bezpečný a robustný nástroj. Čierna PC-povlak vytvára vyvážený kontrast medzi svetlým jaseňovým drevom a čiernym povrchom čepele. Kožené puzdro z rastlinne činenej kože má pútko na opasok a chráni ostré ostrie pred stupením.

Príbeh Loka

Ďalším Andersom, ktorý na začiatku 20. storočia hľadal šťastie v nožiarstve, bol Lok-Anders Mattsson, ktorý spoločne s Krångom-Johanom Erikssonom založil továreň na nože Eriksson & Mattsson's Knivfabrik. Vďaka Lok-Anderovej vynaliezavosti a Krång-Johanovmu obchodnému umu vznikli prosperujúce podmienky pre spoločnosť, ktorú všetci poznáme pod názvom Morakniv. "Lok-Anders Mattsson sa stal legendárnym vďaka svojmu zvláštnemu technickému talentu už za svojho života. Miestni obyvatelia ho videli, ako chodia do svojej dielne s presným meraním medzi rukami bez toho, aby skutočné meranie stratil. Taký vraj bol, a napriek svojej absurdite sa o ňom hovorilo, že bol prekvapivo presný. Dnes, o viac ako sto rokov neskôr, je to stále v More pochopiteľná rutina."

Dodatočné parametre

Kategória: NOŽE S PEVNOU ČEPEĹOU
Celková dĺžka: 22,7 cm
Dĺžka čepele: 10,9 cm
Hrúbka čepele: 3,2 mm
Dĺžka rukoväte: 11,8 cm
Materiál čepele: Recyklovaná švédská nerezová oceľ
Materiál rukoväte: Javorové drevo
Povrchová úprava čepele: Satin + Black
Hmotnosť bez puzdra: 233 g
Hmotnosť s puzdrom: 335 g
Puzdro: Kožené
Dizajnér: Lok-Anders Mattsso
Krajina pôvodu: Švedsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Morakniv je spoločnosť s tradíciou, ktorá hľadí aj do budúcnosti. Všetky ich produkty sú vyrábané vo Švédsku, čo dokazuje švédsku tradíciu vysokokvalitného domáceho remeselného spracovania nožov. V roku 2005 sa Frosts Knivfabrik a KJ Eriksson z Mora spojili a vytvorili Morakniv.