Morakniv Wit BlackBlade (S) Ash Wood 14084

Kód: 14084
Neohodnotené
Značka: MORAKNIV
€214 / ks
1 - 4 týždne

Nôž do divočiny s plnou špičkou Morakniv Wit

Detailné informácie

Podrobný popis

Ručne vyrobený spoľahlivý nôž Wit s konštrukciou full táng navrhnutý pre dlhotrvajúce dobrodružstvo. Geometria rukoväte spolu s plným zakrivením čepele a špičkou drop point môžete zo svojho zážitku vyťažiť maximum. Vďaka tomu je nôž dobre vyvážený a špeciálne vyvinutý na presnú prácu. Jedinečná ergonomicky tvarovaná rukoväť zo starostlivo vybraného svetlého jaseňového dreva z európskych lesov certifikovaných FSC® umožňuje rôzne úchopy. 2,5 mm hrubá černená čepeľ vyrobená z recyklovanej švédskej nerezovej ocele poskytuje pevnosť a stabilitu pri akomkoľvek reze. Chrbát čepele je kompatibilný s podpaľovačom. Čierna PC-povlak vytvára vyvážený kontrast medzi jasným jaseňovým drevom a lesklou hranou čepele. Puzdro z čiernej kože robené zeleninou chráni ostrie pred stupením a vás pred možným poranením. Puzdro je vybavené pevným pútkom na opasok. Wit je kompatibilný s odnímateľným závesným pútkom na opasok Morakniv Dangler 10 umožňujúcim rýchle pripevnenie a ľahké sňatie celého kompletu noža v puzdre z opasku a predĺženie vzdialenosti medzi puzdrom noža a opaskom.

Morakniv hrdo predstavuje najväčšiu kolekciu outdoorových nožov za posledné desaťročie. S novými nožmi sa pozrieme o niekoľko storočí späť v čase a zistíme, že príbeh firmy Morakniv začína dávno predtým, než spoločnosť prvýkrát uzrela svetlo sveta.

Príbeh Wita

Wit-Anders Eriksson pracoval deň čo deň ako nástrojár v továrni na nože Frosts Knivfabrik v meste Mora. Bol nielen zručným remeselníkom, ale aj známy svojim zmyslom pre tvar a záujmom o dizajn nožov. Podieľal sa aj na vzniku krásnych nožov Wit-Anders. „Wit-Anders Eriksson bol na začiatku 20. storočia známy predovšetkým ako uznávaný remeselník, ktorý ovplyvnil celú generáciu nožiarov a výrobcov nožov v meste Mora. Jeho vzácny záujem o dizajn a inžinierstvo neskôr vyústil v rad krásnych, ručne vyrábaných nožov z kučeravých. výroba bola veľmi malá, dokázal svoju rodinu uživiť po zvyšok života."

 

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: NOŽE S PEVNOU ČEPEĹOU
Celková dĺžka: 21,3 cm
Dĺžka čepele: 10,3 cm
Hrúbka čepele: 2,5 mm
Dĺžka rukoväte: 11 cm
Materiál čepele: Recyklovaná švédská nerezová oceľ
Materiál rukoväte: Javorové drevo
Povrchová úprava čepele: Satin + Black
Hmotnosť bez puzdra: 193 g
Hmotnosť s puzdrom: 293 g
Puzdro: Kožené
Dizajnér: Lok-Anders Mattsso
Krajina pôvodu: Švedsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Morakniv je spoločnosť s tradíciou, ktorá hľadí aj do budúcnosti. Všetky ich produkty sú vyrábané vo Švédsku, čo dokazuje švédsku tradíciu vysokokvalitného domáceho remeselného spracovania nožov. V roku 2005 sa Frosts Knivfabrik a KJ Eriksson z Mora spojili a vytvorili Morakniv.