Japonský kuchynský nôž ZAN Santoku AA-2S
Kód: AA-2SPodrobný popis
ZAN Santoku Viacúčelový Japonský nož pre šéfkuchára:
Jedným z primárnych cieľov japonských nožiarskych spoločnosti je poskytnúť svojim zákazníkom vysoko kvalitné čepele. Svetoznáma firma Takayuki z mestečka Seki ( mesto s dlhoročnou nožiarskou tradíciou) sa preto rozhodla že svoje skvostné nože, ktoré boli v minulosti známe iba medzi bohatými zberateľmi a vrcholovými kuchármi, ponúkne aj širokej verejnosti. Tieto ručne kované 17 vrstvové ocele VG10 zaručujú mimoriadnu a dlhotrvajúcu hodvábnu ostrosť noža a tým neopakovateľný pocit z ľahkosti s akou sa s nožom pracuje. Tento nôž spĺňa všetky náročné požiadavky japonských kuchárskych majstrov a zároveň je jeho design dotvarovaný pre pohodlné používanie európskeho zákazníka.
Santoku sa používa na krájanie rýb, mäsa a zeleniny. Je to viacúčelový nôž, ktorý je často označovaný ako ázijský mäsiarsky nôž. Líši sa od klasickej verzie tým, že má vodorovnejšiu čepeľ, tenší chrbát a zakončenie hrotu noža je skosené.
- dĺžka čepele: 180 mm
- čepeľ: 17-vrstvová laminovaná oceľ VG10 Damascus
- tvrdosť: 59 - 61 HRC
- materiál rukoväte: Pakka Wood
- vyrobené v Seki Japan
- kované
- ručná výroba
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.