Zľava 20% na všetky produkty BeaverCraft po zadaní kódu v košíku BEAVER20

Boker Vigtig vs. Wild MagnaCut 121509

Kód: 121509
Novinka
Neohodnotené
€168 –5 %
Boker Vigtig vs. Wild 121509
€168 –5 % €159 / ks
Skladom (2 ks)

Böker Manufaktur Solingen Vigtig vs. Wild 121509 brushcraftový nôž

Detailné informácie

Podrobný popis

Dvaja streamery v divočine? Nože namiesto ovládačov? Znie to absurdne, ale splní sa to. Trymacs (29) z Hamburgu a Rumathra (27) z Bonnu budú spolu súťažiť ako tím v nadchádzajúcej sezóne 7 vs. Wild a budú čeliť 14-dňovému dobrodružstvu v divočine Kanady. Dve ťažké váhy nemeckej streamingovej/hernej scény majú spolu viac ako 4 milióny sledovateľov na Twitch (Trymacs 3,4 milióna, Rumathra 0,7 milióna) a tiež majú silné zastúpenie na YouTube a Instagrame. V rámci intenzívnej prípravy na tento hraničný zážitok zohral výber správneho vybavenia – najmä preto, že všetky predmety musia byť uložené spolu v 1L fľaši Nalgene.

Po navšteve v Solingene vyvinuli a postavili vlastný nôž v Bökeri, ktorý je dokonale prispôsobený požiadavkám a podmienkam nadchádzajúceho outdoorového dobrodružstva. Základom pre nový vývoj je outdoorový a bushcraftový nôž Boker Plus Vigtig navrhnutý Daveom Wengerom, ktorý vďaka svojim rozmerom (celková dĺžka: 19,7 cm; hrúbka čepele: 4 mm) nielen dokonale zapadol do fľaše, ale je určený aj pre najnáročnejšie požiadavky. Ako čepeľ bola zvolená oceľ Magnacut, ktorá bola na rozdiel od obvykle používaných nástrojových ocelí špeciálne vyvinutá na výrobu nožov. Táto oceľ, ktorá bola nazývaná „zázračnou oceľou“, dokázala dosiahnuť veľmi jemnú štruktúru a tým aj vysokú húževnatosť a toleranciu rázového zaťaženia napriek vysokému obsahu chrómu 10,7 % a pôsobivej prekaliteľnosti nad 62-63 HRC. V kombinácii s brúsením True-Scandi čepeľ s povrchovou úpravou Stonewash vzdoruje každej výzve, ktorá sa objaví, od jemného rezania a vyrezávania pri stavbe tábora a príprave palivového dreva, cez obušky a sekanie až po manipuláciu so zverou.

Aby sa čo najlepšie využil priestor vo fľaši Nalgene, dve črienky vyrobené zo zelenej plátennej micarty boli ponechané o niečo plochejšie ako v pôvodnej verzii a zaisťujú dokonalé uchopenie aj za mokra. Namiesto dutých čapov možno pomocou mince ľahko odstrániť dve veľké skrutky, čím sa odkryje dostatočná priehradka s hĺbkou 14 mm. Do priehradky môžte umiestniť pinzetu, štipce, tabletky, rybársku súpravu, zatváracie špendlíky,.... (nie sú v balení)

Nôž sa dodáva s kydexovým puzdro v čiernej farbe a klipom.

Dodatočné parametre

Kategória: Lovecké nože
Celková dĺžka: 19,5 cm
Dĺžka čepele: 8,5 cm
Širka čepele: 2,8 cm
Dĺžka rukoväte: 11 cm
Hrúbka čepele: 4 mm
Hrúbka rukoväte: 1,8 cm
Material čepele: CMP-MagnaCut
Materiál rukoväte: Micarta
Povrchová úprava čepele: Stonewash
Tvar čepele: Drop point
Puzdro: Kydexové
Hmotnosť bez puzdra: 146 g
Hmotnosť s puzdrom: 200 g
Krajina pôvodu: Nemecko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Slávne nože so symbolom stromu sa vyrábajú v meste Solingen už od roku 1869. Odvtedy neopustil ich manufaktúru žiadny nôž bez znaku kvality. Históriu Bökeru ovplyvnili bohaté časy. Jedna vec však bola za viac ako 150 rokov vždy rovnaká: ich vášeň a nadšenie pre výnimočné nože. Boker Knife Manufactory Solingen sa vypracoval na globálneho lídra v oblasti inovácií a najväčšieho výrobcu športových nožov, taktických nožov a zberateľských nožov v Európe.