Nabíjacia čelovka Fenix HL12RBL modrá

Kód: HL12RBL
Neohodnotené
Značka: FENIX
€46 / ks
1 - 4 týždne

Detailné informácie

Podrobný popis

Kompaktná nabíjacia čelovka Fenix ??HL12R prináša svetelný tok až 400 lúmenov (ANSI) a dosvit až 64 metrov. Napájanie zabezpečuje zabudovaný lítium-polymérový akumulátor s kapacitou 1000 mAh, ktorý sa nabája cez micro-USB konektor priamo v čelovke. Zdrojom svetla je moderná LED Cree XP-G2 s teplejším odtieňom svetla (neutral white) a červená LED Nichia. Výhodou neutrálneho odtieňa svetla je prirodzenejší a kontrastnejší podanie farieb v prírode. Hlavná LED je usadená v optike, ktorá vytvára široký plynulý kužeľ svetla, ideálne napríklad pre turistiku, horolezectvo, pracovné použitie i beh. K dispozícii je celkom 8 režimov výkonu vrátane zábleskového režimu SOS pre krízové ??situácie a dvoch režimov červeného svetla. Čelovka si zachováva vodeodolnosť podľa štandardu IP66, takže bez problémov odolá aj silnému dažďu. Popruh čelovky je opatrený reflexnými prvkami, ktoré zaisťujú dobrú všesmerovú viditeľnosť pri pohybe po ceste. Z vnútornej strany je do popruhu vpletené gumová tkanina, ktorá zaisťuje stabilné a pohodlné usadenie na hlave. Vďaka váhe iba 73 gramov tak Fenix ??HL32R výborne poslúži pre turistiku, behanie, kempovanie, fotenie, lezenie, ako čelovka pre rybárov a ďalšie aktivity. Všetky parametre čelovky (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) určenej v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

 

Sedem režimov svietenia: BURST 400 lúmenov (po 1 minúte sa prepne do predchádzajúceho režimu svietenia) -> 130 lúmenov (8 hodín) -> 70 lúmenov (13 hodín) -> 30 lúmenov (33 hodín) -> 4 lumeny (110 hodín) -> SOS 30 lúmenov (66 hodín) -> červené svetlo 1 lumen (40 hodín) -> červené blikanie 1 lumen (80 hodín).

 

 


Použitie

Podržaním pravého (hlavného) tlačidla po dobu 0,5 sekundy sa čelovka vždy zapne do najnižšieho režimu 4 lúmenov. Ďalšími stlačeniami tohto tlačidla možno kedykoľvek počas prevádzky prepínať medzi režimami 4 - 30 - 70 - 130 - 300 lúmenov. Burst režim (600 lúmenov) sa aktivuje podržaním ľubovoľného tlačidla po dobu 1,2 sekundy (aj keď je čelovka vypnutá). Ďalším stlačením pravého tlačidla sa čelovka vráti do pôvodného režimu. Podržaním ľavého (menšieho) tlačidlá po dobu 0,5 sekundy sa čelovka zapne do režimu červeného svetla. Ďalšími stlačeniami tohto tlačidla možno prepínať medzi režimami červeného svetla, SOS a červeného blikania. Indikácia stavu nabitia batérie - po krátkom stlačení ľavého tlačidla (čelovka musí byť vypnutá) sa aktivuje LED indikátor stavu nabitia batérií na vrchnej strane čelovky. Štyri rozsvietené LED znamenajú, že batéria je nabitá na viac ako 80%, tri rozsvietené 60-80%, dve 40-60%, jedna 20-40% a jedna blikajúca značí že batéria je nabitá na menej než 20%. LED indikátor sa krátko rozsvieti aj po zapnutí čelovky pravým tlačidlom. Ochrana proti prehriatiu - prevádzka na Burst režim je obmedzená na 1 minútu v kuse, potom sa čelovka vráti do predchádzajúceho režimu svietenia. Ovládacie tlačidlá je možné uzamknúť, aby nedošlo k samovoľnému zapnutiu napr. Pri prevoze v batožine - podržte jedno z tlačidiel, alebo obe tlačidlá stlačené po dobu 3 sekúnd. Potom červená LED 4x zabliká. Pre odomknutie obe tlačidlá opäť 3 sekundy podržte.

 

Nabíjanie     

Odklopte gumovú krytku micro USB konektora na zadnej strane čelovky a pomocou priloženého USB káblu ju zapojte do počítača, sieťového USB adaptéra alebo USB adaptéra do auta. Nabíjanie je možné prípadne použiť aj ľubovoľnú nabíjačku na mobilný telefón s micro USB konektorom.    

Počas nabíjania sa štyri indikačné diódy na hornej strane postupne rozsvecujú, po plnom nabití všetky trvalo svietia.    

Doba nabíjania plne vybitého akumulátora trvá cca 2,5 hodiny.    

Použitý Li-pol akumulátor netrpí pamäťovým efektom, takže možno čelovky kedykoľvek dobíjať.    

Dôkladne utesnite krytku USB konektora po každom nabíjaní.   

Počas nabíjania možno čelovku zapnúť, ale iba do režimu 4 lúmenov. 

Upozornenie     

Nerozoberajte sami zapečatené časti, poruší sa tým záruka.    

Ak čelovka bliká, neprepína na vyššiu režimy výkonu alebo sa nerozsvieti, môže to byť jedným z nasledovných dôvodov:     Akumulátor je takmer vybitý - nabite ho.

Balenie obsahuje čelovku, popruh, usb kábel.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Fenixlight Limited bola založená v roku 2001 a vyvinula sa v národný high-tech podnik integrujúci výskum a vývoj, výrobu a predaj. Svietidlá Fenix majú svoj názov od Fénixa a v čínskej kultúre Fénix predstavuje dokonalosť. Fenix sa venoval vývoju dokonalej LED baterky. Ich baterky majú vynikajúci výkon a remeselné spracovanie v kombinácii s inovatívnou technológiou Fenix.