Čelovka na behanie Fenix HL15 čierna

Kód: HL15BLCK
Neohodnotené
Značka: FENIX
€29,90 / ks
Skladom (1 ks)

Detailné informácie

Podrobný popis

Kompaktná čelovka Fenix HL15 prináša svetelný tok až 200 lúmenov (ANSI) a dosvit 50 metrov. Napájanie zabezpečujú dve mikrotužkové AAA batérie, ktoré sa umiestňujú dovnútra čelovky. Je osadená diódou Cree XP-G2 s teplejším odtieňom svetla (neutral white), výhodou tohto odtieňa svetla je prirodzenejšie a kontrastnejší podanie farieb v teréne. K dispozícii je celkom 6 režimov výkonu vrátane dvoch režimov červeného svetla, ktoré nerušia adaptáciu očí na tmu. Prednosťou čelovky je aj dobrá vodeodolnosť a prachotesnosť zodpovedajúce štandardu IP67. Popruh čelovky je opatrený reflexnými prvkami, ktoré zaisťujú dobrú všesmerovou viditeľnosť bežca pri behu po ceste. Vďaka váhe iba 60 gramov tak Fenix HL15 výborne poslúži ako bežecká čelovka, čelovka na kempovanie aj turistiku a červené LED iste ocenia astronómovia.

Všetky parametre svietidla (svetelný tok, doba svietenia na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú merané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009 Flashlight Basic Performance Standard.

Výkon/výdrž

Štyri režimy bieleho svetla:     

merané s nabíjacími NiMH batériami 750mAh: 200 lúmenov (1,15 hodiny) -> 70 lúmenov (3,5 hodiny) -> 30 lúmenov (8,5 hodín) -> 4 lumeny (37 hodín)     merané s pribalenými alkalickými batériami: 200 lúmenov (1,5 hodiny) -> 70 lúmenov (4 hodiny) -> 30 lúmenov (12,5 hodín) -> 4 lumeny (58 hodín)

Dva režimy červeného svetla:     0,2 lumenu (až 85 hodín) -> 0,2 lumen červené blikanie (až 170 hodín

Použitie 

Čelovka sa zapína a vypína stlačením pravého tlačidla po dobu 0,5 sekundy. Akonáhle je zapnutá, tak možno prepínať základné režimy svietenia (4 - 30 - 70 - 200 lúmenov) krátkym stlačením tlačidla. Po vypnutí si čelovka pamätá posledný nastavený stupeň svietenia. Stlačením ľavého tlačidla so symbolom blesku sa čelovka zapne do režimu s červeným svetlom, ďalšími stlačeniami tohto tlačidla sa spustí blikanie resp. sa červené LED opäť vypnú. Červené LED je možné mať zapnuté zároveň s hlavnou bielou LED. Inteligentná ochrana proti prehriatiu - ak vzrastie teplota čelovky nad 65 ° C, tak začne automaticky znižovať výkon v pozvoľných krokoch o 5% každých 30 sekúnd, kým sa jej teplota neustáli. Akonáhle teplota čelovky klesne pod 65 ° C, tak sa výkon opäť automaticky zvýši na pôvodnú úroveň. Prevádzka na najvyššej režim výkonu tak nie je obmedzený časovo, ale iba teplotou.

Výmena batérií     

Vyklopte čelovku do najzadnejšej polohy. Otvorte zadný kryt. Umiestnite batérie do čelovky, dbajte na správnu polaritu. Zatvorte zadný kryt. 

Upozornenie     

Nerozoberajte sami zapečatené časti, poruší sa tým záruka. Vyberte batérie zo svietidla, pokiaľ ju nebudete dlhšiu dobu používať, alebo ak sú batérie už vybité. Zabránite tým ich vytečeniu a následnému poškodeniu čelovky. Ak čelovka bliká, neprepína na vyššiu režimy výkonu alebo sa nerozsvieti, môže to byť jedným z nasledovných dôvodov: Batérie sú takmer vybité - vymeňte ich. Kontakty v batériovom držiaku sú zanesené - očistite ich vatičkou namočenou v alkohole.

Súčasťou balenia je popruh, náhradné tesnenie a dve mikrotužkové alkalické batérie.

Dodatočné parametre

Kategória: Čelovky
Dosvit: 50 m
Hmotnosť [g]: 60 g
Materiál: letecký tvrdený hliník

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Fenixlight Limited bola založená v roku 2001 a vyvinula sa v národný high-tech podnik integrujúci výskum a vývoj, výrobu a predaj. Svietidlá Fenix majú svoj názov od Fénixa a v čínskej kultúre Fénix predstavuje dokonalosť. Fenix sa venoval vývoju dokonalej LED baterky. Ich baterky majú vynikajúci výkon a remeselné spracovanie v kombinácii s inovatívnou technológiou Fenix.